סה״כ: 0

הנבטה – כל מה שצריך לדעת על שלב הנבטת זרעים

מגדל יקר, מאמר זה הסביר כל מה שצריך לגבי הנבטת זרעים ושלב הגידול הראשוני, בצורה פשוטה וקלה. שיטת ההנבטה המתוארת מתאימה לכל צורת גידול עתידית - בתוך הבית או באוויר הפתוח.

 

הנבטה – בחירת זרעים

הנבטה – השלב הראשון בגידול הוא בחירת הזרע. חשוב שהצמח שבחרת לגדל ינבוט מזרע שלם, בשל ובריא. דאג לבחור זרע בגודל סביר.

הנבטה - איך להנביט קנאביס

הנבטה – איך להנביט קנאביס

 

השרייה וביקוע

השרה את הזרעים שברצונך לגדל 24 שעות עד שהזרעים יתנפחו מעט או יתבקעו, יש להשרות את הזרעים במי אוסמוזה עם דשן או מים מינרלים, ולאזן את את רמת החומציות ל 6.0. אל תשאיר בכוס זרעים שקליפתם לא בקעה! המשך בתהליך כרגיל.

 

 

 

הנבטה

לאחר שסיימנו את שלב הביקוע ניתן להעביר את הזרעים לשלב ההנבטה. לשלב זה נעדיף להשתמש בכוסיות הנבטה קטנות מלאות במצע קוקוס-פרלייט. ניתן לבצע הנבטה גם בטכניקות אחרות למשל- בצמר סלעים או דסקית כבול (ג'יפי), ניסיון של מאות אלפי מגדלים קובע כי מצע ההנבטה הטוב ביותר הוא קוקוס-פרלייט, אחוזי ההצלחה בצמר סלעים, למשל, נמוכים דרמטית ביחס לקוקו-פרלייט, ולכן עדיף לשמור את הצמר סלעים לטובת ייחורים.

 

 

 

קח את הזרע לאחר ההשרה במים והכנס אותו בעדינות מרובה לתוך כוסית ההנבטה, פזר אדמה מעליו עד שהזרע עצמו שקוע כ-0.5 סמ' מפני השטח, השקה את כוסית ההנבטה עד שהמצע יהיה רטוב לחלוטין ומים יצאו מחורי הניקוז בתחתית כוסית ההנבטה, מנקודה זו והלאה כל שעליך לעשות הוא לדאוג שמצע ההנבטה לא יתייבש ולא יהיה ספוג מים. יובש בשלב זה אומר מוות מיידי לנבט, והשקיית יתר תמנע מהאוויר להגיע לשורש, מה שלא רק חונק אותו אלא גם מעודד התפתחות בקטריה שלילית המונעת התפתחות הצמח. הדרך הטובה ביותר להרטיב את מצע ההנבטה היא באמצעות מרסס מים.

חשוב להקפיד על התנאים הטובים ביותר לנבט, אלה יהיו התנאים העיקריים שיאפשרו הנבטה איכותית מהירה וקלה

חום – המקום בו אנו מנביטים את הזרע יהיה חמים, זה אומר לא קר, מעל 20 מעלות, כאשר 24 מעלות תהיה טמפרטורה אידאלית להנבטה, ניתן להשתמש בתחתית חימום מקצועית בהעדר תחתית כזו, מוצרי חשמל שונים כמו ממיר של טלוויזיה עשויים לפלוט חום המשפר את סיכויי ההנבטה, ויש להשים את כוסיות ההנבטה בתוך מגש ומעל מתקן כזה (אילתור לא נוח במיוחד למאותגרי התקציב שביננו)
לחות – כאמור, בשלב ההנבטה חשוב לשמור על לחות קרקע גבוהה יחסית לאורך כל זמן ההנבטה – הדרך הטובה ביותר לעשות זאת מבלי לפגוע בנבט הרגיש הוא מרסס מים פשוט המאפשר ליחוח עדין של שכבת האדמה העליונה של העציץ, עם הגחת הגבעול והעלים הראשונים מהקרקע חשוב גם להקפיד לחות גבוהה של האויר באיזור הצמח הצעיר (מעל 50%), אפשר לעשות את זה בקלות באמצעות פרופוגטור (חממה קטנה)
חושך – הרעיון המרכזי של שיטות ההנבטה (כמו כל תהליך הגידול למעשה) הוא לחקות בצורה הטובה ביותר את התנאים האופטימליים שהצמח היה מקבל בטבע. בטבע, כשהזרע שוכב לו באדמה לא מגיעה אליו אפילו טיפת אור. כך גם אנחנו נוודא שאזור ההנבטה יישאר חשוך. חשוב מאוד כמובן עם הגחת הגבעול והעלים הראשונים לדאוג לתאורה עבור הצמח הצעיר, אפשר לעשות זאת באמצעות נורות לד להנבטת צמחים קטנות.
חומציות – עצלנות לא משתלמת! הקפד על רמת PH נכונה, שהרי ה-PH קובע את זמינות הדשנים למערכת השורשים של הצמח. מוטב "לבזבז" זמן על הקפדת יתר מאשר למהר ולהפסיד ימים ויותר בעתיד, חומציות מאוזנת על 6 תהיה מושלמת לצמחים בכל שלבי הגידול ובשלב ההנבטה.

השקיה מומלצת היא בעזרת מרסס מים תוך שימוש בזרז שורשים שיעזור לנבט לייצר שורש מהר יותר.

 

שים את כוסית ההנבטה במקום לא חם מ-28 ולא קר מ-24 מעלות, ודאג לתחלופת אויר. כשהנבט מתרומם מפני השטח לאוויר העולם, תן לו לצמוח לבדו ללא עזרה והדלק מעליו נורת פלורסנט בצבע שמתאים להנבטות. מרחק הנורה מצמרת הצמח יהיה סנטימטרים ספורים. אנו מקפידים לעבוד בשלב זה עם נורת פלורסנט הודות לכך שהיא לא מחממת וחסכונית מאד. לא לשכוח לעקוב אחר קצב הגדילה של הנבט ולהגביה את המנורה בהתאם תוך שמירה על גובה קבוע.

 

חשוב מאוד: הזרע מכיל את כל המרכיבים שהצמח צריך בשבועיים הראשונים לפחות. ניתן ואף מומלץ להשתמש במצע קוקוס, שמכיל מעט מאוד רכיבים תזונתיים, (למעט תוספי מזון שמומלצים לשלב זה – למשל זרז שורשים). הקפד לא לגעת בנבט או בקליפת הזרע, הנח לקליפה לנשור בטבעיות.

 

במידה ועברו בערך שבועיים מרגע הביקוע של הזרע, הצמח צריך להיות בגובה 10-15 ס"מ בעל שלוש צמתים של עלים ומערכת שורשים אשר מציצה מחורי הניקוז בתחתית. כשלנבט צמחו מספר עלים נוספים (מעבר לזוג העלים הראשונים) ושורשיו יחלו לצאת מחורי הניקוז שבתחתית, ניתן להעביר אותו לעציץ יותר גדול.

 

זכור! הנבטה היא תחילתו של תהליך קסום.

 

למאמר שיאפשר לך  לדעת יותר על הנבטת זרעי קנאביס – לחץ כאן

שתף מאמר
מאמרים נוספים