הסל שלי
0
הסל שלי
0
סה״כ: 0
שעות פעילות שירות לקוחות: א' - ה', 8:00 עד 17:00

גם בחורף: פלפלים חריפים, אבל ממש חריפים!

בשנים האחרונות תחום גידול הביתי של פלפלים חריפים צובר תאוצה, הזרעים נהיו זמינים יותר, מספר רב של פורומים עוסקים בנושא וכל הציוד הנדרש לגידול מוצלח ניתן להשגה בישראל. סיבה נוספת לגדל פלפלים חריפים בבית היא המראה האקזוטי של הפירות על הצמח: אין כמו לראות אוהל גידול במרכז הסלון מלא בפירות בוהקים בצבעי אדום וצהוב ואפילו סגול בוהק.

 

אז אם אתם מגדלים בשביל לאכול או בשביל המראה האקזוטי של הפלפל החריף כאן בהידרושופ יש לנו כל מה שאתם צריכים בשביל הפלפל החריף שלכם גם בחורף הקר.

 

כמה דברים שצריך לדעת על פלפל חריף: קפסאיצין הוא החומר שנותן לפלפלים החריפים את הטעם החריף שלהם. קפסאיצין מיוצר על ידי הצמח על מנת שחיות לא יוכלו את הפירות לפני שהזרעים הבשילו. עובדה מעניינת נוספת היא שקפסאיצין משפיע רק על יונקים ולא על ציפורים ובגלל זה רק ציפורים מפזרות זרעים של צמחים המכילים קפסאיצין.

 

 

כתבנו עבורכם מדריך עם כל מה שצריך כדי להנביט ולהתחיל בגידול מוצלח של פלפלים חריפים, ונתחיל כמובן בהנבטה:

 

שלב ההנבטה

 

יש לכם זרעים? נהדר, הצעד הראשון בדרך לפלפל החריף שלכם הוא להנביט אותם. אם הזרעים הגיעו עם הוראות הנבטה מהיצרן אז תפעלו על פיהם. אם אין לכם הוראות אז השרו את הזרעים ל-12 שעות בכוס מים בחומציות 6.0 במקום חשוך. לאחר 12 שעות אפשר לשתול את הזרעים.

 

ניתן לשתול את הזרעים בג'יפי (טבליות סיבי קוקוס דחוס) בצמר סלעים או בכוסות הנבטה מלאות תערובת קוקוס פרלייט. רצוי להימנע מהנבטה במצעים המכילים כבול מכיוון שסיכויי ההנבטה נמוכים יותר בכבול. בכל כוס הנבטה / ג'יפי נשים זרע אחד בגומה בעומק חצי ס"מ ונכסה את הגומה.

 

 

את כוסות ההנבטה נניח בחלל הגידול, חלל הגידול צריך להיות חם יחסית; כ-29 מעלות ומאוורר היטב. אנו ממליצים על יציאת אוויר בעזרת ונטה של 300 מק"ש וכניסת אוויר בעזרת ונטה של 100 מק"ש. נשקה את מצע הגידול במים חמימים עד שמים יצאו מפתחי הניקוז. נעשה זאת כל יום יומיים על מנת להשאיר את מצע הגידול לח.

 

בשלב ההנבטה מומלץ להשתמש בנורות קומפקט פלורסנט לבנות (6500K) של 120 וואט. את הנורות נניח כ-10 ס"מ מעל כוסות ההנבטה ובעזרת טיימר אנאלוגי נספק מחזוריות אור של 16 שעות אור ו-8 שעות חושך ביממה. נורות אלה לא אמורות להפיק יותר מדי חום אבל אם הטמפרטורה עולה מעל 32 מעלות יש להוריד אותה חזרה ל-29 מעלות.

 

שלב הגדילה

 

נמשיך להשקות את הזרעים שנבטו במי ברז או מים מינרליים עד כשבועיים לאחר שפסיגי הצמח בצבצו מהמצע הגידול. לאחר כשבועיים נראה צמח עם גבעול דק ולפחות שני קומות של עלים. בשלב הזה הצמח מיצה את חומרי התזונה בזרע ונצטרך לספק לו דשן ממקור חיצוני. מומלץ להשתמש בדישון של GHE, אבל אם חשוב לכם שהפלפלים יהיו אורגניים אז דשנים של חברת ביוביז יהיו האופציה הטובה ביותר. מינון הדשן יהיה על פי טבלאות הדישון המסופקת על ידי חברת הדישון.

 

העברת עציצים

 

 

כאשר הצמחים יגיעו לגובה של 10-15 ס"מ אפשר להעביר אותם לעציץ גדול יותר וגם לספק להם תאורה חזקה יותר בהתאם לגודל החלל כמובן. מומלץ להעביר את הצמחים לעציצים בנפח של 12 ליטר ומעלה.ולהשתמש באדמה או בתערובת קוקוס-פרלייט. נחפור גומה באמצע העציץ ונכניס לתוכה  את הצמח הצעיר שלנו יחד עם המצע שהוא נבט בתוכה. נכסה את הגומה ואת בסיס הצמח במצע החדש ונשקה פעם אחת במים ללא דשן.

 

תאורת גידול

 

 

לגידול פלפלים חריפים מומלץ להשתמש בנורות נל"ג בספקטרום צהוב / אדום. הספק הנורה תלוי בגודל חלל הגידול וניתן בהתאם לצורך להשתמש במזגן כאשר האור דולק. באופן כללי לאוהלי גידול בשטח של עד 1 מ"ר נשתמש בנורת גידול של 250 וואט וליותר גדולים נשתמש ב-400-600 וואט. ככל שהספק הנורה חזק יותר יבול הפלפלים יהיה גדול יותר.

 

קציר

 

את הפלפלים נקטוף כאשר הם נוקשים ומבריקים, נמשוך בעדינות ליד הגזע עד שהפלפל משתחרר. מומלץ לעשות זאת עם כפפות על מנת לא להיצרב.  צמח פלפל שגדל תחת נורות גידול ימשיך להניב פירות כחצי שנה לאחר הקטיף הראשון.

 

טיפול במזיקים

 

במידה ונתקלתם במזיקים על הפלפלים מומלץ להשתמש במדבירים אורגניים כמו נימגארד או נימיקס המבוססים על שמן עץ האזדרכת ההודי. ניתן להשתמש בהם עד שבועיים לפני קציר והם נשטפים בקלות מהפרי.

 

איך להפוך את הפלפלים לחריפים יותר?

 

 

הנה כמה טיפים שיהפכו את הפלפלים שלכם לחריפים יותר:

  • פחות מים: כאשר פירות מתחילים לגדול כדאי לצמצם את כמות המים ולייבש את הצמח. נשקה את הצמח כאשר המצע יבש לגמרי והעלים מתחילים להראות נפולים. זה אמנם יגרום ליבול קטן יותר אבל חריף יותר
  • פחות חנקן: כאשר מופיעים הפירות כדאי לעבור לדישון המכיל פחות חנקן ויותר זרחן ואשלגן. מומלץ להשתמש גם במיצוי אצות כמו Alg-a-mic של ביוביז אותו ניתן לתת גם בריסוס עלוותי.
  • להימנע מהאבקה עם מיני פלפל אחרים: מכיוון שכל סוגי הפלפל החריף קרובים זה לזה הם יכולים להאביק זה את זה וזה יגרום להם להיות חריפים פחות. מומלץ לגדל זן אחד בלבד בכל אוהל גידול.
  • לתת להם להתייבש על הצמח: ככל שהפרי נמצא יותר זמן על הצמח הוא נהיה חריף יותר.

 

בתיאבון!

שתף מאמר
מאמרים נוספים